1964 en Igualada (Barcelona)

Charlie Miralles neix el 26 d’abril de 1964 a la presó de Yeserías de Madrid. Dedicat a la promoció musical i a les relacions públiques, troba temps per escriure relats, guions de radio i televisió i per donar forma a 1964, después de Cristo y antes de perder el autobús, la història de la seva vida. Aquesta tragicomèdia és un agradable retrat costumista del Madrid dels barris, de la dècada dels 60; de la “movida” dels 80 i de la “cuesta arriba” dels 90.
Charlie Miralles és considerat com un supervivent d’una època a Espanya que a poc a poc comença a tancar-se. Criat en una família amb un pare autoritari a la manera dels moments més àlgids del règim, salta al carrer amb l’adolescència en uns anys 80 plens d’eferversència artística però també de drogues i baralles de carrer. Charlie ha decidit recopilar tots aquests records, polits sempre amb una fort càrrega d’humor, en la novel·la 1964 después de Cristo y antes de perder el autobús.
El seu viatge ens porta fins els començaments del segle XXI, quatre dècades plenes de vivències de les quals podem extraure ensenyaments, conèixer una altra visió de la Movida que avui perpetuen entre d’altres Alaska i Almodóvar, i comprovar que l’humor mordaç i la sinceritat no tenen perquè anar barallats.
Segons Miralles, la gent de la seva quinta podrà reconèixer part d’aquest Madrid dels anys 70 i 80, al cap i a la fi els joves d’ara tenen molts mitjans, com internet i d’altres, per accedir-hi . Per altra banda, és un llibre que està carregat d’humor, un humor mordaç i encara que no reconeguin les rivalitats entre mods i rockers, sí podran reconèixer entre d’altres coses que explica que passen en el 98, situacions dels temps actuals. És un llibre que està ple de tanta tragèdia urbana com d’un humor molt canalla, així què és apte per a tots els públics.
La presentació del llibre anirà a càrrec d'Anna Cervera i de l'autor.
Al final de l'acte, organitzat per Ateneu Igualadí, llibreria Llegim ...? i Artime Ediciones, se servirà una copa de cava a tots els assistents.

Mi amiga Anna Cervera





Comentarios

Entradas populares